Prijsinformatie met ingangsdatum in de toekomst

Vandaag de dag is er branche breed een grote behoefte naar complete product- en handelsdata. Ook prijsinformatie met een ingangsdatum in de toekomst is daar onderdeel van. Om goed in te kunnen spelen op de veranderingen in de markt willen groothandelaren en installateurs twee maanden voor ingangsdatum beschikken over nieuwe prijsinformatie.
InstallData biedt de mogelijkheid om per artikel één of meerdere prijsrecords 'klaar te zetten' en beschikbaar te stellen voor data-afnemers. We noemen dit toekomstprijzen.
 
Hoe werkt het
Wanneer een prijs is voorzien van een ingangsdatum in de toekomst dan wordt deze binnen de datapool herkent als toekomstprijs. Er kunnen meerdere prijzen aan een artikel worden gekoppeld. Alle prijsinformatie is na de dag van doorladen (afhankelijk van het gekozen bestandsformaat) direct beschikbaar voor data-afnemers.
Natuurlijk bent u afhankelijk van de mogelijkheden van uw softwarepakket. Neem contact op met uw softwareleverancier om de mogelijkheden te bespreken.
 
INSBOU
INSBOU ondersteunt tot maximaal 100 prijzen per artikel. Toekomstprijzen kunnen extra opgenomen worden in het catalogusbericht waarbij de ingangsdatum van de prijs in de toekomst ligt. Wanneer er meerdere prijzen per artikel beschikbaar zijn, zal dit element bij een export dus meerdere malen opgenomen zijn in het catalogusbericht.
 
BMEcat
BMEcat ondersteunt een ongelimiteerd aantal prijzen per artikel. Toekomstprijzen kunnen extra opgenomen worden in het bericht waarbij de ingangsdatum van de prijs < VALID_START_DATE> in de toekomst ligt. Prijsinformatie met een ingangsdatum in de toekomst zal voor een export in BMEcat formaat pas beschikbaar zijn als de opgegeven datum bereikt is.
 
PAB 2.03
Het PAB formaat ondersteunt meerdere prijzen per artikel. Toekomstprijzen kunnen op manieren worden aangeleverd via:
1. een separate datalevering
De brutoprijs dient een ingangsdatum in de toekomst te hebben.
2. een en dezelfde datalevering
Het bericht artpr2.txt.biedt de mogelijkheid om meerdere prijzen met afwijkende ingangsdatum te communiceren.
Voor meer informatie verwijzen wij naar de documentatie van de bestandsformaten.
 
Toekomstprijzen corrigeren
U kunt eerder opgegeven toekomstprijzen niet verwijderen uit de datapool. Indien u een toekomstprijs wilt corrigeren dan kunt u opnieuw een toekomstprijs aanleveren met dezelfde ingangsdatum als die van de “foute” prijs. De oude toekomstprijs wordt dan overschreven.
 
Weergave in statistieken
Artikelen met prijsinformatie ingaande in de toekomst worden apart weergegeven in het statistiekenoverzicht.
 
Verklaring over cookies