SALES005 is het meest recente nationale uitwisselformaat dat 2BA zowel kan importeren als exporteren. Deze documentatie is een aanvulling op de oorspronkelijke formaatbeschrijving van Ketenstandaard. Gezien SALES005 een nationaal georiënteerd formaat is, is deze documentatie alleen in het Nederlands beschikbaar.

SALES005 is de opvolger van INSBOU004 en heeft dus een gelijke opbouw. Deze standaard heeft een productgegevens bericht met onder andere ETIM classificatie, bijlagen en certificaten en een artikelbericht met de handelsgegevens zoals prijs-, bestel- en logistieke gegevens. Het itemrelatiebericht biedt de mogelijkheid om productrelaties- en referenties te leggen. Het itemrelatiebericht wordt momenteel nog niet ondersteunt door 2BA (naar verwachting medio april 2020).

Mapping

2BA conformeert de datapool volgens de Nederlandse normen van Ketenstandaard met de XML-bestanden INSBOU en SALES. De ondersteunde uitwisselingsformaten worden toegewezen aan de interne velden van het gegevensmodel. Sommige interne velden kunnen verschillen van lengte of type zoals beschreven in de richtlijn van de uitwisselingsformaten.

Ketenstandaard Bouw en Techniek

Voor de volledige documentatie van het SALES005 uitwisselformaat verwijzen wij naar stichting Ketenstandaard Bouw en Techniek. Zij verstrekken XSD schema’s, de functionele attributenlijst en support op alle SALES005 berichten. U dient hievoor of lid van Ketenstandaard te zijn of uw organisatie dient een 2BA-ETIM combi contract afgesloten te hebben met 2BA.

SALES005 berichten dienen volgens de originele XSD te zijn gevalideerd. Ketenstandaard Bouw en Techniek biedt hiervoor een SALES005 validatie tool (Ketenstandaard account vereist) aan binnen hun website.

Verklaring over cookies