INSBOU Bouw- en Installatie XML

Het uitwisselformaat INSBOU is een XML georiënteerd communicatiebericht beheert door Commissie Communicatie Standaards Bouw- en Installatiebranche. Met dit op uitwisselformaat communiceert u onder meer product- en of handelsgegevens en conditieberichten tussen diverse softwarepakketten. De XML berichten moeten volgens UTF-8 (=Unicode) gecodeerd zijn. Voor meer informatie: WikipediA Unicode.

XML bestanden welke bij 2BA worden aangeleverd dienen gezien opmaak en vulling valide te zijn volgens het bijbehorende XSD schema. Deelnemers van Ketenstandaard kunnen met de XML validatietool (inloggen vereist) op de website van Ketenstandaard controleren of het INSBOU bestand voldoet aan de SALES Standaard.

De InstallData datapool en de dataformaten INSBOU004 bieden de mogelijkheid om uw product- en of handelsgegevens in meerdere taalvormen te communiceren, dit geldt voor:

omschrijving kort
omschrijving lang
marketingteksten
merk, serie en type

Indien u data volgens INSBOU004 aanlevert, dan willen wij u er op attenderen dat de documentatie geen verwijzing bevat naar de aan te houden ISO-lijst. Het InstallData systeem houdt hiervoor ISO 639-1: twee lettercodes aan.

Dus onder meer:

NL - Nederlands
EN - Engels
DE - Duits
FR - Frans

Meer informatie: Ketenstandaard Bouw en Installatie

Verklaring over cookies