STAP 1: COMMUNICATIESTANDAARD BEPALEN

De eerste stap is het gebruik van het juiste bestandsformaat. Binnen de installatiebranche zijn door producenten, leveranciers, groothandels, installateurs en softwarebedrijven, onder leiding van Ketenstandaard Bouw en Installatie, afspraken vastgelegd op welke wijze zij product- en handelsgegevens onderling willen communiceren. Het gebruik van dit formaat is het vertrekpunt voor alle volgende stappen van het stappenplan.
 
De keuze van de te gebruiken communicatiestandaard hangt sterk af van welk (ERP/PIM) softwarepakket binnen uw organisatie in gebruik is. Informeer bij uw ICT Afdeling of softwareleverancier welke exportmogelijkheden er met uw pakket mogelijk zijn. Indien uw software geen mogelijkheid biedt om één van onderstaande formaten te exporteren dan kunt u voor de eerste aanzet gebruik maken van de door InstallData beschikbaar gestelde InstallData Excel tools.
 
Bestandsformaten
Ketenstandaard Bouw en Installatie INSBOU 003 / 004
BMEcat BMEcat 2005 ETIM 3.1
Stichting ETIM PAB 2
 
GS1 adrescode (GLN)
Om te communiceren heeft u een GLN adrescode nodig. Met een GLN (Global Location Number of GS1-adresnummer) identificeert uw organisatie zich als legale en functionele entiteit. De GLN is een uniek code en wordt uitgegeven en beheert door de internationale organisatie GS1. Indien uw organisatie al een GS1 adrescode heeft dan kunt u deze eventueel opzoeken bij GS1 op basis van een GTIN of bedrijfsnaam. Indien uw organisatie nog geen GS1 adrescode heeft, dan kunt u deze aanvragen bij GS1.
 
 
Verklaring over cookies