ICC Bericht

Het conditiebericht, ook wel ICC bericht genoemd, is een uitwisselformaat waarmee de condities (kortingen op bepaalde artikelgroepen of nettoprijzen/kortingen) op artikelnummers gecommuniceerd kunnen worden.
 
Onder een conditie wordt een standaard of klantgebonden afspraak ten aanzien van (netto)prijzen of kortingen per artikel of artikelgroep verstaan. De beschreven standaard is bedoeld voor het uitwisselen van condities die voor een klant tenminste van toepassing zijn voor alle orders. De beschreven standaard voorziet niet in het uitwisselen van al dan niet klantgebonden afspraken over orders ten behoeve van specifieke projecten of afspraken over prijzen of kortingen gerelateerd aan afname-aantallen of afname-bedragen.
 
Voor eenduidige communicatie van handelsgegevens is het van groot belang dat artikel in een vooraf bepaalde kortingsgroep vallen. De kortingscode wordt door de leverancier toegekend aan een bij elkaar behorende groep artikelen. Alle artikelen die tot een bepaalde kortingsgroep behoren hebben voor een afnemer dezelfde korting. De codes worden bilateraal afgestemd via het conditiebericht. 
 
SALES Conditiebericht
Binnen het SALES berichtenset is er ook een conditiebericht beschikbaar. Dit bericht heeft wel ondersteuning voor bijv. productkortingen.
 
Conditie Server
Zowel het ICC bericht als het INSBOU003 Conditiebericht kunnen in de Conditie Server van InstallData worden geïmporteerd.
 
Downloaden tool en meer informatie:
 
Verklaring over cookies