ETIM Publicaties en InstallData

Een ETIM versie is een officiële publicatie van ETIM en is altijd een upgrade ten opzichte van de vorige versie. Een officiële publicatie wordt aangeduid met een getal, bijvoorbeeld ETIM 7. Naast dat er nieuwe produktklassen, kenmerken en/of kernmerkwaarden worden toegevoegd kunnen ook productklassen of kenmerken vervallen (bijvoorbeeld door een samenvoeging of een opsplitsing).

ETIM Dynamisch
Omdat de markt snel aan de slag moet met nieuwe ETIM kenmerken publiceert ETIM sinds ETIM 6 ook met tussentijdse publicaties, dit noemen we ETIM Dynamisch. Dit betekent dat wijzigingsverzoeken, welke internationaal zijn goedgekeurd voor de volgende officiële publicatie, wekelijks beschikbaar gesteld worden door ETIM. InstallData volgt wekelijks de dynamische publicaties en accepteert dus alle nieuw toegevoegde productklassen, kenmerken en kenmerkwaarden.

ETIM basisversie bij InstallData
InstallData heeft de actuele publicatie ETIM 7 als basisversie, daarnaast leest InstallData de dynamische publicaties in. Hierdoor accepteert InstallData data welke geclassificeerd is volgens ETIM 7 én dynamisch. Data aangeleverd volgens eerdere versies (bijvoorbeeld ETIM 5 en 6) wordt ook geaccepteerd maar gekenmerkt als vervallen.

Downloads

De volgende download opties zijn beschikbaar:

Data geclassificeerd volgens ETIM versie 7
Data geclassificeerd volgens ETIM Dynamisch 
Data geclassificeerd volgens ETIM Dynamisch en vervallen ETIM data

Statistieken

De datastatistieken van dataleveranciers geven de percentages weer gebaseerd op ETIM Dynamisch.

- ETIM Dynamisch waarbij:
  waarden vanaf 5 maart 2018 zijn gebaseerd op ETIM Dynamisch
  waarden van 13-12-2017 tot 5-3-2018 zijn gebaseerd op ETIM 6 Dynamisch
  waarden voor 13-12-2017 zijn gebaseerd op ETIM 5 Dynamisch

- ETIM 7 waarbij:
  waarden vanaf 5 maart 2018 zijn gebaseerd op ETIM 7
  waarden van 13-12-2017 tot 5-3-2018 zijn gebaseerd op ETIM 6
  waarden voor 13-12-2017 zijn gebaseerd op ETIM 5

Radar datakwaliteit
De radar datakwaliteit (inzichtelijk op de presentatiepagina van deelnemende fabrikanten) geeft de percentages weer gebaseerd op ETIM Dynamisch.

ETIM UP
De ETIM UP conversietool maakt het mogelijk maakt om eenvoudig uw data naar een nieuwere ETIM versie te upgraden. De ETIM UP mapping van ETIM 6 naar ETIM 7 is niet voor alle dataleveranciers beschikbaar. Leden met een ETIM- of InstallData ETIM Combi contract kunnen wel gebruik maken van deze conversie.

ETIM UP met data vanaf InstallData

Verklaring over cookies