STAP 3: PRODUCTINFORMATIE AANLEVEREN

In de derde stap wordt basis productinformatie toegevoegd aan de hiervoor benoemde handelsinformatie. Dit betreft de productinformatie in de meest elementaire vorm. In de basis is de fabrikant/producent verantwoordelijk voor de juiste productgegevens. Deze gegevens vormen de identificatie van het product.
 
Deze basisinformatie bestaat uit:
1. Productidentificatie (o.a. GTIN, productcode en omschrijving)
2. Merk, Serie en type (mogelijkheid tot onderverdeling/filtering)
3. Commerciële informatie (bijlagen, deeplinks en productreferenties en -relaties)
Het volgende onderscheidt wordt gemaakt welke organisaties het 'recht' hebben productgegevens aan te leveren en te beheren:
 
Fabrikant en producent
De partijen welke onbetwist het recht hebben op een product en of merk. Data technisch gezien zijn fabrikanten en producenten gelijksoortige bedrijven, zij leveren onder hun eigen GLN de productgegevens en, indien gewenst, handelsgegevens aan.
 
Importeur en agent
Een importeur of agent kan door InstallData aangesteld worden om te name van een fabrikant of producent productdata te mogen aanleveren. De productdata wordt onder de GLN van de desbetreffende fabrikant aangeleverd en voorzien van het juiste merk, de handelsrecords levert men aan onder de GLN van de eigen organisatie. Een dergelijk recht is tijdelijk en kan alleen in overleg met InstallData toegewezen worden.
 
Verklaring over cookies