InstallData is born

07/03/2018

InstallData: één standaard, één loket voor productgegevens

InstallData.be, de onafhankelijke Belgische datapool zal op 3 april 2018 het licht zien. FESAH, de Belgische beroepsfederatie van de groothandel in sanitair en verwarming, heeft InstallData.be opgericht volgens het Nederlandse model 2BA.

De vraag naar actuele en complete artikel- en productdata groeit. Elektronische communicatie tussen bedrijven is niet meer weg te denken. Om de sector te voorzien in deze behoefte was één datapool nodig waar fabrikanten data aan kunnen leveren en groothandels data vandaan kunnen halen.

InstallData is dé neutrale datapool van handels- en productgegevens in de sanitair en verwarming sector. Producenten, importeurs, groothandels kunnen terecht bij InstallData om informatie met de centrale database uit te wisselen. Deze uitwisseling gebeurt via uniforme bestanden die in de branche zijn bepaald volgens de standaarden van ETIM Internationaal. InstallData is ingericht volgens het ETIM classificatiemodel, dé standaard in artikelclassificatie binnen de bouw- en installatiesector.

Data afnemers kunnen via deze uniforme bestanden de data automatisch binnenhalen naar hun software. Groothandels gebruiken de data voor publicatie op hun eigen website en ter verrijking van hun eigen artikelinformatie. Voor fabrikanten en importeurs fungeert InstallData als één centraal punt waar product- en handelsgegevens worden beheerd en geëxploiteerd. In veel gevallen is het compleet hebben van artikel- en productgegevens volgens de ETIM standaard bepalend voor opname en handhaving van artikelen van fabrikanten bij groothandels.

Begin februari 2018 zijn reeds meer dan 45 fabrikanten in de verwarming en sanitair sector toegetreden tot InstallData.

Voor meer informatie kan u terecht bij Bruno Van der Stappen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies