Invoersheet

Indien uw software het PAB formaat niet ondersteund kunt u gebruik maken van de invoersheet. De invoersheet is Excel georiënteerd en maakt het mogelijk om uw data via het PAB uitwisselformaat inzichtelijk te maken, te bewerken en eventueel te uploaden naar de InstallData database.
 
De invoersheet is bedoeld voor:
 
- Invoeren en muteren van handelsgegevens
- Invoeren en muteren van productgegevens
- Specificeren van productklassen (merk, serie, type, EC/UBIM code)
- Importeren van prijslijsten
- In- en exporteren volgens het PAB2 formaat
- Automatisch comprimeren van exportbestanden
- Automatisch uploaden van databestanden aan InstallData (InstallData account met upload rechten vereist)
 
Downloaden:
 
*** Belangrijke informatie ***
De invoersheet is getest op; Windows XP/Windows Vista/Windows 7/ Windows 8.x en Ms Excel 2003 NL (SP3)/Excel NL 2007 (SP2) (Compatible mode)*.
 
Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die de sheets zullen bevatten kan het voor de werking noodzakelijk zijn dat er gekozen wordt voor de betere PC met voldoende geheugen en reken capaciteit. (de voorkeur gaat uit naar min 4Gb geheugen en Multi-core processor systemen.) De .xlsb sheet is getest op een Win7, 64bit, i7, 8Gb, SSD met 300.000 atikel en product records met ingeschakelde voorwaardelijke opmaak en zonder opmaak tot 600.000 records en goed werkbaar bevonden.
 
Macro's
In Excel dienen de macro’s ingeschakeld te staan en de invoersheet werkt niet (goed) met zogenoemde internationale (Corporate) versies. Ondanks dat er veel getest is met de invoersheet zijn er vele factoren waarom deze niet goed zou kunnen werken, de meeste zijn vaak te wijten aan rechten, instellingen en of andere platformen. Vraag uw (systeem)beheerder om assistentie om deze instellingen te activeren of te onderzoeken.
 
Indien de invoersheet direct vanuit een Email cliënt en/of webbrowser gestart wordt kunnen de macro's mogelijk niet worden geactiveerd dit is een standard beveiligingeninstelling van Microsoft, voor een goede werking dient de sheet altijd opgeslagen te worden op een veilige locatie/map. Zie ook de onderstaande blauwe regels deze zijn linken naar sites en locaties met meer informatie over het genoemde onderwerpen.
 
* VBA (macro's) op ander omgevingen dan Windows OS wordt niet door InstallData ondersteund!
Verklaring over cookies